Barn på tur, Nilas turer, Topptur, Turbeskrivelse

Nila (12) klatret Søre Uranostind i Jotunheimen

Vi har snakket mye med Nila om klatring i fjellet, og om hvordan det er å gå en travers. Den eneste måten å lære på, er å gjøre det på ordentlig. Derfor ventet vi til høytrykket la seg og dro på familie-ekspedisjon til Søre Uranostind.

Her forteller Nila om turen med egne ord:

Gjør turen GØY

Målet med turene våre er alltid at Nila skal få gode opplevelser og mestringsfølelse. For å få til det, dropper vi stress og blodslit og legger inn rikelig med tid slik at vi får samlet flest mulig gyldne øyeblikk underveis.

Vi satte opp teltet ved foten av fjellet slik at turen ble akkurat passe lang for Nila. Hun fikk også gå uten sekk, og vi hadde med god mat og snop (kunne sikkert hatt med enda mer!)

Vi planla turen sammen i forkant, og det var god stemning og motivasjon i hele laget ved start. På langtur er det viktig at barna selv har lyst og «indre motivasjon» for å gjennomføre turen.

– Jeg likte turen, sa Nila til meg etter en fjelltur for et par år siden. – Hvorfor det? spurte jeg. – Det var morro, sa hun.

Der og da lærte jeg at det viktigste for å lykkes med barn på tur er å gjøre det GØY…og denne gang litt spennende i tillegg.

Se også:

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..