Om oss

Så hyggelig at du tok turen innom! Christin og Bjørn heter vi, og her blir du bedre kjent med oss. Kort fortalt er vi to erfarne turledere som ønsker å inspirere flere til å eie mindre, leve mer og samle gyldne øyeblikk i naturen.

 

Et eventyrlig friår i fjellet

I 2013/14 tok vi et eventyrlig friår i fjellet. Målet var å være på tur hver dag og ha mer tid sammen.

15202752140_ffbb8b8f35_o
Christin og Bjørn

Det meste er mulig å få til hvis man virkelig vil. Fremtiden er åpen. Det er aldri for sent å ta grep og bestemme seg for hvordan man vil leve resten av livet. Det er nå du lever og livet er det viktigste prosjektet du har! Les om friåret til fjells her

 

Christin Oldebråten

I 2019 sa jeg opp jobben for å eie lite, leve mer og samle gyldne øyeblikk. Jeg vil gjøre mer av det som får hjertet mitt til å banke fort og inspirere andre underveis. 

christin_oldebråten
– Christin Oldebråten –

For meg handler friluftsglede om å bevege seg ute, nyte små gleder underveis, lære nye ting og gjøre hver dag til en god dag. Det handler ikke om prestasjon eller konkurranse.

Jeg blir inspirert av å ha med andre på tur og spesielt morro er det med nybegynnere som ønsker å prøve nye ting! Når jeg ser at folk nyter, mestrer og utvikler seg på tur, da føler jeg at jeg lykkes som turleder.

Hver uke tar jeg med nybegynnere i alle aldre på dekktrening i Østmarka. Dette er sosial og effektiv hverdagstrening i frisk luft som passer for alle. Jeg inviterer også til toppturer på randonee-ski, overnatting under åpen himmel og andre sprell.

I mai 2019 slo FN fast at det viktigste vi kan gjøre for å redde jorden, er å redusere forbruket og ta vare på naturen. I tillegg til å kutte eget forbruk, har jeg engasjert meg mot utbygging av vindindustri i norsk natur. Jeg plukker også plast på tur.

Hjembygda mi heter Mitandi og ligger i Månefjellene, Uganda. Jeg og mine foreldre driver den lokale klinikken sammen med flinke ugandiske helsearbeidere. Akkurat nå trenger vi flere som vil være med og spleise på lønn til helsearbeiderne. Vi jobber på dugnad med 0 kr til administrasjon.

Mer om Christin:

 

Bjørn Tjomsland

I 2001 fant jeg Bjørn i en vindsekk i Jotunheimen. Han var varm og jeg var kald, så dette var en win-win situasjon. Siden da har vi vært på tur sammen.

img_9299-e1557178319374.jpg
Bjørn Tjomsland ved Leirvassbu i Jotunheimen

Bjørn elsker også toppturer og friluftsliv. Han er en dyktig turleder og min beste turvenn. Bjørn har blant annet lært meg å ikke stresse av gårde om morgenen. Vinden må jo løye, og det er viktig med god frokost og kaffi.

Bjørn har vokst opp på gård i Søgne. Han har vært sauegjeter på Hardangervidda og jobbet i saniteten i militæret. Bjørn er utdannet siviløkonom og jobber i Storebrand hvor han har hatt flere roller innen IT og Kapitalforvaltning.

 

Nila, Vilde og Pus

Søstrene Nila og Vilde liker å være på tur og pus står alltid klar ved døra. Vilde studerer friluftsliv i Sogndal, og det syns vi er morro! Følg dem her:

 

Se også: