Om

15202752140_ffbb8b8f35_o

Vi vil inspirere flere til å nyte friluftsgleden, eie lite, ta vare på naturen og gjøre mer av det som får hjertet til å banke fort.

 

Christin Oldebråten

For meg handler friluftsglede om å bevege seg, ta vare på naturen, nyte de små gledene underveis og gjøre dagen god for seg selv og andre. Det handler ikke om prestasjon eller konkurranse. Friluftsglede kan være så mangt – det kommer helt an på hvem du spør.

Som turleder og friluftsinspirator syns jeg det er utrolig givende å ha med andre ut i naturen. Spesielt morro er det med nybegynnere som ønsker å prøve nye ting. Når jeg ser at folk nyter, fryder seg og mestrer i naturen – ja, da føler jeg at jeg lykkes!

Jeg er svært glad i toppturer, randonee-ski, overnatting under åpen himmel og klatring. Dekktrening er en genial måte å bli sterk på – samtidig som man går tur i frisk luft.

Vi må bevare naturen for fremtidige generasjoner – og samtidig finne gode løsninger på klimautfordringene. Jeg kjemper defor mot utbygging av vindindustri i norsk natur. Vær så snill – støtt saken! Jeg er også opptatt av å redusere plastforbruket og inspirere flere til å plukke plast.

Jeg er glad i turutstyr som funker. Det må ikke være nytt og fancy med matchende farger – det viktigste er at det holder meg varm og varer lenge. Jeg anbefaler bare turutstyr vi bruker selv og er fornøyd med. Det er bra både for miljøet, lommeboka og turgleden dersom flere unngår bomkjøp og velger ting som duger.

Hjembygda mi heter Mitandi og ligger i Månefjellene, Uganda. Her driver jeg mor-og-barn-klinikk på dugnad, med 0 kr til administrasjon. Klinikken får strøm fra solceller og forsynes med rent vann fra fjellene.

I mars 2019 sa jeg opp jobben som digitalsjef i NHO Reiseliv for å leve saktere og nyte friluftsgleden. Jeg vil eie lite, leve mer og gjøre mer av det som får hjertet mitt til å banke fort. Etter friåret i fjellet har jeg blitt stadig mer bevisst på at tid er det viktigste jeg har. Tid til å reflektere, være i bevegelse i friluft og ta vare på helsa – både kropp og sjel. Tid til mennesker jeg er glad i og setter pris på. Og ikke minst tid til å samle de gyldne øyeblikkene underveis som sammenlagt utgjør livet. Vi får se hvor ferden går! Jeg skriver nok mer om dette etter hvert, så abonner gjerne (se knapp). Da får du mine tanker rett i postkassa.

Christin er opptatt av friluftsliv, bevegelse og mestring
– Christin fanget i et gyldent øyeblikk –

 

Bjørn Tjomsland

I 2001 fant jeg Bjørn i en vindsekk på Smørstabbreen i Jotunheimen. Han var varm og jeg var kald, så det var en åpenbar win-win situasjon. Siden da har Bjørn og jeg vært på tur sammen. I 2008 fikk vi Nila, og sammen med storesøster Vilde utgjør vi et langt og lystig taulag.

Bjørn har vokst opp på gård i Søgne og er vant med å drikke melk rett fra friske norske kyr. Han har vært sauegjeter på Hardangervidda og har jobbet i saniteten i militæret. Bjørn er utdannet siviløkonom og jobber i Storebrand hvor han har hatt flere roller innen IT og Kapitalforvaltning.

Fotball er også en lidenskap for den blide karen fra sør.

Heldigvis elsker Bjørn toppturer akkurat som meg. Han er en meget dyktig turleder og min aller beste turvenn. Før jeg møtte Bjørn sto jeg opp kl 06:30 for å pakke sekken og komme meg ut på tur. Etter at Bjørn dukket opp har dette endret seg drastisk i positiv retning: Bjørn har lært meg å ikke stresse av gårde om morgenen. Vinden må jo løye, og dessuten er det viktig med god frokost og kaffi. Og dernest er det viktig å gå i «bukselommetempo» slik at man ikke risikerer å gå glipp av månen som stiger over fjellene.

IMG_6632
Velkommen til Bjørns kjøkken!

 

Fremtiden er åpen. Alt er mulig.

Da Nila var 5 år tok vi et eventyrlig friår i fjellet hvor målet var å være mye på tur og ha mer tid sammen. Året til fjells lærte oss at det viktigste i livet er å ha det bra – og for meg handler det om tid. Tid til å reflektere, være i bevegelse og ta vare på helsa – både kropp og sjel. Tid til mennesker man er glad i og setter pris på. Og ikke minst tid til å samle de gyldne øyeblikkene underveis som sammenlagt utgjør livet.

Det meste er mulig å få til hvis man virkelig vil – selv om man har barn og faste kostnader. Fremtiden er åpen. Det er aldri for sent å ta grep og bestemme seg for hvordan man vil leve resten av livet. Det er nå du lever. I morgen kan det være for sent.

Jeg håper du vil følge oss videre på ferden og bli inspirert til å eie lite, leve mer og oppleve friluftsglede og mestring 🙂

Vennlig hilsen
Christin Oldebråten
– Turleder og friluftsinspirator –

 

Eie lite, leve mer. Samle gyldne øyeblikk og gjennomføre drømmer. Det er ikke tanken som teller.

 

leire
– Får jeg lov, mamma? Selvfølgelig. Bare kos deg, du 🙂