Om

christin_oldebråten
– Jeg vil inspirere flere til å nyte friluftsgleden, eie lite og leve mer.

Christin Oldebråten

I mars 2019 sa jeg opp jobben for å leve saktere og nyte friluftsgleden. Jeg vil gjøre enda mer av det som får hjertet mitt til å banke fort og inspirere andre!

For meg handler friluftsglede om å bevege seg, nyte de små gledene underveis, lære nye ting og gjøre hver dag til en god dag. Det handler ikke om prestasjon eller konkurranse. Friluftsglede kan være så mangt – det kommer helt an på hvem du spør.

Som turleder og friluftsinspirator syns jeg det er utrolig morro å ha med andre på tur! Spesielt morro er det med nybegynnere som ønsker å prøve nye ting. Når jeg ser at folk nyter og koser seg på tur, føler jeg at jeg lykkes! Det er utrolig trivelig å ta med folk på gjengrodde stier i Østmarka, trekke dekk med lystige folk, rusle opp på Uranostind, gå topptur med nybegynnere på randonee-ski, lære folk å klatre og bli kvitt høydeskrekk, overnatte under åpen himmel…og mye mer.

I mai 2019 slo FN fast at det viktigste vi kan gjøre for å redde jorden, er å redusere forbruket og ta vare på naturen. I tillegg til å kutte eget forbruk, har jeg engasjert meg mot utbygging av vindindustri i norsk natur. Jeg plukker også plast hver dag.

Jeg bruker bare turutstyr som funker. Det må ikke være nytt og fancy med matchende farger – det viktigste er at det holder meg varm og varer lenge. Jeg anbefaler kun turutstyr vi bruker selv og er fornøyd med. Det er bra både for miljøet, lommeboka og turgleden dersom flere unngår bomkjøp og velger ting som duger.

Hjembygda mi heter Mitandi og ligger i Månefjellene, Uganda. Jeg og mine foreldre driver den lokale klinikken sammen med flinke ugandiske helsearbeidere. Vi jobber på dugnad med 0 kr til administrasjon. Klinikken får strøm fra solceller og forsynes med rent vann fra fjellene. Les mer

Bjørn Tjomsland

I 2001 fant jeg Bjørn i en vindsekk på Smørstabbreen i Jotunheimen. Han var varm og jeg var kald, så det var en åpenbar win-win situasjon. Siden da har Bjørn og jeg vært på tur sammen. I 2008 fikk vi Nila, og sammen med storesøster Vilde utgjør vi et langt og lystig taulag.

Bjørn elsker også toppturer og friluftsliv. Han er en meget dyktig turleder og min beste turvenn. Bjørn har lært meg å ikke stresse av gårde om morgenen. Vinden må jo løye, og det er viktig med god frokost og kaffi. Dernest er det viktig å gå i «bukselommetempo» og bruke dagen slik at man ikke risikerer å gå glipp av månen som stiger over fjellene.

Bjørn har vokst opp på gård i Søgne. Han har vært sauegjeter på Hardangervidda og jobbet i saniteten i militæret. Bjørn er utdannet siviløkonom og jobber i Storebrand hvor han har hatt flere roller innen IT og Kapitalforvaltning.

IMG_9299
Bjørn Tjomsland ved Leirvassbu i Jotunheimen

Fremtiden er åpen. Alt er mulig.

Da Nila var 5 år tok vi et eventyrlig friår i fjellet hvor målet var å være mye på tur og ha mer tid sammen. Året til fjells lærte oss at det viktigste i livet er å ha det bra – og for meg handler det om tid. Tid til å reflektere, være i bevegelse og ta vare på helsa – både kropp og sjel. Tid til mennesker man er glad i og setter pris på. Og ikke minst tid til å samle de gyldne øyeblikkene underveis som sammenlagt utgjør livet.

Det meste er mulig å få til hvis man virkelig vil – selv om man har barn og faste kostnader. Fremtiden er åpen. Det er aldri for sent å ta grep og bestemme seg for hvordan man vil leve resten av livet. Det er nå du lever. I morgen kan det være for sent.

Jeg håper du vil følge oss videre på ferden. Trykk på knappen «abonner» – da får du det vi  skriver rett i postkassa.

Vennlig hilsen
Christin Oldebråten
– Turleder og friluftsinspirator –

 

Eie lite, leve mer. Samle gyldne øyeblikk og gjennomføre drømmer. Det er ikke tanken som teller.

 

15202752140_ffbb8b8f35_o
Christin og Bjørn
leire
– Får jeg lov, mamma? Selvfølgelig. Bare kos deg, du 🙂