Mitandi i Uganda

Hjembygda mi heter Mitandi og ligger på 1800 m høyde i Månefjellene, Uganda. Siden 1989 har jeg og mine foreldre jobbet sammen med lokalbefolkningen for å utvikle lokalsamfunnet. I 2004 startet vi arbeidet med å bygge opp den lokale klinikken. Vi jobber på dugnad med 0 kr til administrasjon 😀

Min drøm: Ny barneskole og bibliotek

Jeg drømmer om å bygge ny barneskole og nytt bibliotek på Mitandi. Den gamle skolen er svært nedslitt, og det er mange barn i området som trenger skolegang – spesielt jenter! Vi har bygget et lite bibliotek på dagens barneskole, men det er ikke nok. Ny skole og bibliotek vil koste rundt 1 million kroner. Håper du har lyst til å hjelpe til! Bli skolefadder og gi et selvvalgt beløp hver måned eller hvert år. Bruk konto 97131451753. Les mer

jente.jpg
Med ny skole og bibliotek på Mitandi vil jenter i området få mye bedre skolegang!

Spleis på månedslønn til helsearbeiderne

Vi trenger flere som vil være med på å spleise på månedslønn til helsearbeiderne på klinikken. Som lønnsfadder bidrar du helt konkret til at jeg kan overføre nok lønn til helsearbeiderne hver måned. Les mer og bli lønnsfadder

Takket være fødselsfadderne kan vi også tilby gratis fødsler til kvinner i området. Mødrene får god oppfølging både før og etter fødsel, og vi tilbyr prevensjon og rådgivning. Klinikken har meget god oppfølging av mødre med HIV slik at rundt 99 % nå føder helt friske barn.

Klinikken betyr svært mye for kvinner, barn og familier i området. Jeg husker godt da jeg var 12-13 år og bodde på Mitandi. Vi hadde den eneste bilen i området, og ofte banket folk på døren midt på natta og spurte om vi kunne kjøre fødende kvinner til nærmeste by. Det var en lang, humpete vei og dessverre gikk det ofte galt slik at mor og baby fikk skader. Det var også svært mange dødsfall.

Takket være klinikken og det vesle laboratoriet er situasjonen en helt annen på Mitandi i dag. Vi har 40 – 60 fødsler hver måned og 99 % av alle fødslene går helt fint. Kvinner med komplikasjoner overføres til større sykehus i god tid. Stadig flere velger å bruke prevensjon og tar bedre vare på de barna de velger å få.

5434181997_bff3bf3307_o
Barn fra Mitandi i Rwenzorifjellene

Langsiktig dugnadsarbeid med 0 kr til administrasjon

Jeg og mine foreldre jobber på privat dugnad med 0 kr til administrasjon, markedsføring eller korrupsjon. Prosjektene på Mitandi er små, men oversiktlige og de gir resultater. Vi jobber tett sammen med lokalbefolkningen og har et langsiktig perspektiv. Både jeg og mine foreldre kommer til å stå på for Mitandi til vi dør.

Vi får ingen støtte fra norske hjelpeorganisasjoner eller statlige instanser. Alle midler kommer fra enkeltmennesker som velger å gi oss drahjelp. Så TUSEN takk til dere som hjelper oss! Uten dere hadde det ikke vært mulig.

 

 

Klem – Christin 🙂

 

13497995_1147452451984041_5799299479760528521_o
Vi har 40 – 60 fødsler på klinikken hver måned og god oppfølging av mor og barn.

 

gutt
Jeg møtte denne gutten på tur og han syns det var morro med litt kreativ engelsk-opplæring 😀