Mitandi i Uganda

Hjembygda mi heter Mitandi og ligger på 1800 m høyde i Månefjellene, Uganda. Siden 1989 har jeg og mine foreldre jobbet sammen med lokalbefolkningen for å utvikle lokalsamfunnet. I 2004 startet vi arbeidet med å bygge opp den lokale klinikken. Vi jobber på dugnad med 0 kr til administrasjon 😀

Spleis på månedslønn til helsearbeiderne

Akkurat nå trenger vi flere som vil være med på å spleise på månedslønn til helsearbeiderne på klinikken. Som lønnsfadder bidrar du helt konkret til at jeg kan overføre nok lønn til helsearbeiderne hver måned. Les mer og bli lønnsfadder

Takket være fødselsfadderne kan vi tilby gratis fødsler til kvinner i området. Mødrene får god oppfølging både før og etter fødsel, og vi tilbyr prevensjon og rådgivning. Klinikken har meget god oppfølging av mødre med HIV slik at rundt 99 % nå føder helt friske barn.

Klinikken betyr svært mye for kvinner, barn og familier i området.

Jeg husker godt da jeg var 12-13 år og bodde på Mitandi. Vi hadde den eneste bilen i området, og ofte banket folk på døren midt på natta og spurte om vi kunne kjøre fødende kvinner med komplikasjoner til nærmeste by. Det var en lang, humpete vei og dessverre var vi som regel alt for sent ute. Mor og baby fikk ofte skader og det var mange dødsfall.

Takket være klinikken og det vesle laboratoriet er situasjonen en helt annen på Mitandi i dag. De fleste fødsler går fint, og kvinner med komplikasjoner overføres til større sykehus i god tid. Stadig flere velger å bruke prevensjon og tar bedre vare på de barna de velger å få.

Skole og utdanning

I tillegg til klinikken hjelper vi barn i området til å få grunnleggende skolegang. Vi har bygget et lite bibliotek hvor barn får tilgang til skolebøker. Både barneskolen og biblioteket begynner å bli svært nedslitt, så drømmen min er å bygge ny skole og bibliotek til rundt 1 million kroner. Det har jeg ikke gjort, før, så det klarer jeg sikkert…

 

Langsiktig dugnadsarbeid med 0 kr til administrasjon

Jeg og mine foreldre jobber på privat dugnad med 0 kr til administrasjon, markedsføring eller korrupsjon. Prosjektene på Mitandi er små, men oversiktlige og de gir resultater. Vi jobber tett sammen med lokalbefolkningen og har et langsiktig perspektiv. Både jeg og mine foreldre kommer til å stå på for Mitandi til vi dør.

Vi får ingen støtte fra norske hjelpeorganisasjoner eller statlige instanser. Alle midler kommer fra enkeltmennesker som velger å gi oss drahjelp. Så TUSEN takk til dere som hjelper oss! Uten dere hadde det ikke vært mulig.

 

 

Klem – Christin 🙂

 

13497995_1147452451984041_5799299479760528521_o
Vi har mellom 30 og 50 fødsler på klinikken hver måned og god oppfølging av mor og barn.

 

jente.jpg
Denne jenta er hoppende glad! Hun har nettopp fått nye skolebøker 🙂
gutt
Jeg møtte denne gutten på tur og han syns det var morro med litt kreativ engelsk-opplæring 😀