Christin Oldebråten – turleder og friluftsinspirator

Christin har valgt å eie lite, leve mer og nyte friluftsgleden. Gleden over å bevege seg i fjell og natur våknet til liv da hun som barn bodde i Månefjellene, Uganda. Christin ønsker å inspirere flere til å gjennomføre sine drømmer og samle gyldne øyeblikk underveis. Tid er det viktigste du har, og livet er det viktigste prosjektet. Bruk livet på det som får hjertet ditt til å banke fort. Du kommer ikke over en bresprekk med to korte steg. Du må ta sats og hoppe.

IMG_2321

Den beksvarte afrikanske natten på ekvator er full av lyder og fjell-luften dufter søtt av kaffe og eukalyptus. Kveldsbrisen rusker i det lyse håret til tolvåringen som rusler alene på stien. Turen går i fjellsiden på 1800 meters høyde i Månefjellene i vest-Uganda. Som ved et trylleslag fordufter mørket i det en enorm, gylden måne stiger opp over fjellkammen. Hun skrur av lommelykta og speider utover det månelyse landskapet nedenfor. Langt borte glimter små bål gjennom den sølvfargede nattedisen, og bortenfor der ligger savannen med sitt yrende dyreliv. Savannens frodighet skyldes elver, innsjøer og regn som har sitt utspring i Månefjellene.

Noen år seinere tar Christin med seg eventyrlystne nordmenn inn langs Mubuku-elven og opp over de hvite isbreene til Mt. Margherita (5109 m). Dette er selve Nilens kilde og Afrikas 3. høyeste fjell.

Christin driver den lokale klinikken i hjembygda Mitandi på dugnad og med 0 kr til administrasjon. Les om Mitandi-klinikken og gi gjerne drahjelp

SelgNorge

Jotunheimen og friår i fjellet

I voksen alder reiste Christin til Jotunheimen og forelsket seg – både i fjelltopper over 2000 meter og Bjørn som hun fant i en vindsekk på Smørstabbreen. Noen år seinere leide paret ut rekkehuset ved Østmarka og tok med seg datteren Nila (5) for å bo et helt år i ei hytte i fjellet. Les om friåret i fjellet

Sa opp jobben og inviterer folk med på tur

I 2019 sa Christin opp jobben for å eie mindre og gjøre mer av det som får hjertet til å banke fort. – Tid er det viktigste jeg har. Tid til å være i bevegelse og ta vare på helsa – både kropp og sjel. Tid til mennesker jeg er glad i og til å gjennomføre små og store drømmer, sier hun.

Christin er en erfaren turleder som stadig lærer nye ting og liker å invitere med seg folk på turer og sprell. Hun syns det er spesielt morro med nybegynnere som får til nye ting. Hvert forsøk er en seier! Du mislykkes ikke før du slutter å prøve. – Når folk sover godt under åpen stjernehimmel i fjellet for første gang, eller klarer å gå en 2000-metertopp på randonee-ski, da koser jeg meg stort, sier hun. Se turer og sprell med Christin

topp

Christin trekker dekk i Østmarka og alle som vil kan henge seg på. – Dekktrening er sosial og skånsom hverdagstrening for folk som vil ned i vekt eller ikke kan løpe på grunn av problemer med knær og rygg. Det er også fin oppladning til toppturer, langturer med pulk og andre sprell. Det er deilig å rusle en tur i frisk luft og bli sterk i kroppen samtidig! Når folk spør hva jeg skal, sier jeg at jeg skal bli en gammal spreking, sier Christin. Les om dekktrening og bli med Christin på tur

IMG_1724

Ta vare på naturen og reduser forbruket

I 2019 slo FN fast at tap av natur er en like stor trussel som klimaendringene. I tillegg til å kutte eget forbruk, har Christin engasjert seg mot utbygging av vindindustri i norsk natur. Hun plukker plast og søppel på tur og oppfordrer flere til å gjøre det samme.


Det er ikke tanken som teller

Livet er det viktigste prosjektet du har. Kjemp som en løve – ikke som et pinnedyr – for å gjennomføre drømmene. Innrett livet slik at det er mulig å få til. Lag en plan, sørg for god timing – og så gjør du det. 75 prosent gjennomtenkt får holde. Du kommer ikke over en bresprekk med to korte steg. Du må ta sats og hoppe.

– Det har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg sikkert, sa Pippi Langstrømpe 🙂

Følg Christin Oldebråten:

20190908_064300.jpg
Natt under åpen stjernehimmel på Uranostind

85D1D0F7-5D44-4E62-83A8-FCA14F8A7AF3