Christin Oldebråten – turleder og friluftsinspirator

Friluftsgleden våknet til liv da jeg ruslet rundt i Månefjellene på grensen til Kongo som 13-åring. Vi bodde på 1800 meters høyde på et lite sted i fjellsiden som heter Mitandi. Over oss ruvet store isbreer og Mt. Margherita, Afrikas 3. høyeste fjell på 5109 m. Under oss lå regnskog og savanne med elver, blå innsjøer og yrende dyreliv. Det var et godt liv der oppe i høyden. Vi eide lite, men hadde alt. I løpet av denne tiden lærte jeg å verdsette natur og gode opplevelser fremfor materielle ting. I dag driver jeg den lokale klinikken i hjembygda mi, Mitandi. Klinikken betyr veldig mye for kvinner, barn og fjellfolk i dette området. Les om klinikken og Månefjellene g_OSI8USWa_OSI8USWa_1

Fjell, friår og tur

aktiv

Kutt forbruket. Jobb mindre. Bruk tiden på å ha det bra.

Vi lever kort og er døde fryktelig lenge. Derfor har jeg valgt å leve saktere, jobbe mindre og bruke mer tid på det som gjør meg glad. Over tid har jeg solgt unna og spart penger. I dag klarer jeg meg med lite, har stor frihet og trives i livet. I stedet for å samle på ting, samler jeg gyldne øyeblikk. Jo mindre du eier, jo færre bekymringer og mer frihet får du. TID er viktigst: Tid til å nyte hver dag, ta vare på deg selv og de du er glad i. Når du har tid, blir det lettere å ta gode valg i hverdagen som gagner både naturen, helsa og lommeboka. Du blir ikke mindre lykkelig av å kutte forbruket og leve mer naturvennlig – det er snarere tvert imot Livet er det viktigste prosjektet. Bruk livet på det som får hjertet ditt til å banke fort! Kjemp som en løve – ikke som et pinnedyr – for å gjennomføre drømmene. Det er ikke tanken som teller! Innrett livet over tid slik at det er mulig å få til. Lag en plan, sørg for god timing – og så gjør du det. 75 prosent gjennomtenkt holder! Du kommer ikke over en bresprekk med to korte steg. Du må ta sats og hoppe.

Fjelldame2_Foto_ChristinOldebråten

Ta vare på naturen

Det er viktig å gjøre en innsats for bedre klima, men vi redder ikke jorden ved å ødelegge mer natur. Både mennesker og dyr er en del av naturen. Natur omfatter både land og hav og vi har ansvar for å ta vare på begge deler. Fortsetter vi å øke forbruket og bygge ned naturen, ødelegger vi livsgrunnlaget vårt. Naturkrisen er like alvorlig som klimakrisen. Det er summen av hvordan vi lever; våre handlinger og valg hver dag, som er viktige. Jeg anbefaler alle å gjøre følgende:
unnamed
Plukk søppel! Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt.

Kjemper for lokalsamfunnet på Ellingsrud ved Østmarka

Jeg bor på Ellingsrud ved Østmarka og syns det er viktig å bidra til et levende og bra lokalsamfunn. Det er spesielt gode skoler og tilbud til barn og unge som opptar meg:

Gjennomfør drømmene. Det er ikke tanken som teller.

Når jeg blir gammal skal jeg si til meg sjøl:
  • Du tok noen sjanser og gjennomførte drømmene.
  • Du kjempet for noe som var verd å kjempe for.
  • Du levde slik du ville, ikke slik andre forventet.
  • Du tok godt vare på deg selv og de du var glad i.
  • Du eide lite, men levde mye.
  • Du turte å si hva du følte.
  • Du tillot deg selv å være glad og litt gal.
  • Du levde i nuet og samlet mange gyldne øyeblikk.
– Det har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg sikkert

PIPPI LANGSTRØMPE

Les mer og følg Christin Oldebråten

co_t
Smil! Det er ikke så mye annet som hjelper 🙂
85D1D0F7-5D44-4E62-83A8-FCA14F8A7AF3