Christin Oldebråten – turleder og friluftsinspirator

Christin er en erfaren turleder, klatrer og tinderangler som gjerne sover under åpen himmel høyt til fjells. Hun brenner for fjell, friluftsliv og trening og ønsker å inspirere flere til å kutte forbruket og ta vare på naturen.

Christin har valgt å leve saktere, jobbe mindre og bruke tiden på det som gjør henne glad. Hun er utdannet sivilmarkedsfører fra BI og har jobbet med kommunikasjon, digital synlighet og utvikling av nettsider for Storebrand, KLP og NHO Reiseliv. I dag jobber hun for den vesle familiebedriften Brynje of Norway i Larvik. 

Driver klinikk og bibliotek i Månefjellene, Uganda

Hjembygda til Christin heter Mitandi og ligger på 1850 m høyde i Månefjellene i vest-Uganda. Hennes foreldre flyttet hit for å bygge opp barneskoler etter krig og vanstyre i 1987. Som tenåring  fartet Christin mye rundt i fjellene og på savannen, så det var her friluftsgleden våknet til liv.

I dag driver Christin helseklinikk og skolebibliotek på Mitandi, og dette betyr mye for svært mange mennesker. Hun og foreldrene jobber på dugnad med 0 kr til administrasjon, så hver krone kommer frem.

 

g_OSI8USWa_OSI8USWa_1

 

Fjell, friår og tur

 

Fjelldame2_Foto_ChristinOldebråten


Kutt forbruket. Bruk tiden på det som betyr mest.

Vi lever kort og er døde fryktelig lenge. Derfor har jeg valgt å leve saktere, jobbe mindre og bruke mer tid på det som gjør meg glad. Jeg skal bruke resten av livet på å inspirere flere til å kutte forbruket, oppleve og ta vare på naturen.

Over tid har jeg solgt unna og spart penger. I dag klarer jeg meg med lite, har stor frihet og trives i livet. I stedet for å samle på ting, samler jeg gyldne øyeblikk. Jo mindre du eier, jo færre bekymringer og mer frihet får du.

TID er viktigst: Tid til å nyte hver dag, ta vare på deg selv og de du er glad i. Når du har tid, blir det lettere å ta gode valg i hverdagen som gagner både naturen, helsa og lommeboka. Du blir ikke mindre lykkelig av å kutte forbruket og leve mer naturvennlig – det er snarere tvert imot

Livet er det viktigste prosjektet. Bruk livet på det som får hjertet ditt til å banke fort! Kjemp som en løve – ikke som et pinnedyr – for å gjennomføre drømmene. Det er ikke tanken som teller! Innrett livet over tid slik at det er mulig å få til. Lag en plan, sørg for god timing – og så gjør du det. 75 prosent gjennomtenkt holder! Du kommer ikke over en bresprekk med to korte steg. Du må ta sats og hoppe.

unnamed

Ta vare på naturen

Det er viktig å gjøre en innsats for bedre klima, men vi redder ikke jorden ved å ødelegge mer natur. Både mennesker og dyr er en del av naturen. Natur omfatter både land og hav og vi har ansvar for å ta vare på begge deler. Fortsetter vi å øke forbruket og bygge ned naturen, ødelegger vi livsgrunnlaget vårt.

Det er summen av hvordan vi lever; våre handlinger og valg hver dag, som er viktige. Jeg anbefaler alle å gjøre følgende:

 

aktiv

 

Gjennomfør drømmene. Det er ikke tanken som teller.


Når jeg blir gammal skal jeg si til meg sjøl:

  • Du tok noen sjanser og gjennomførte drømmene.
  • Du kjempet for noe som var verd å kjempe for.
  • Du levde slik du ville, ikke slik andre forventet.
  • Du tok godt vare på deg selv og de du var glad i.
  • Du eide lite, men levde mye.
  • Du turte å si hva du følte.
  • Du tillot deg selv å være glad og litt gal.
  • Du levde i nuet og samlet mange gyldne øyeblikk.

– Det har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg sikkert

PIPPI LANGSTRØMPE

Les mer og følg Christin Oldebråten

 

co_t
Smil 🙂

85D1D0F7-5D44-4E62-83A8-FCA14F8A7AF3