Natur og miljø

Nila (10) streiker mot vindindustri i norsk natur

Nila så lenge på dette bildet av vindturbiner i fjellet. Så løftet hun blikket og sa: – Mamma, hvem har gjort det der? Skjønner de ikke at de ødelegger naturen?

Vindkraft
Nila (1o) så lenge på dette bildet.                                      Foto: Jason Blackeye, Unsplash

– Jeg er redd de ikke gjør det, svarte jeg. Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) ønsker å bygge vindindustri i norsk natur. Vindturbiner kan bli over 250 meter høye og sees på 5 mils avstand. For hver vindturbin bygges det mange hundre meter med brede veier, og de må stå på en flat plass som er like stor som en halv fotballbane. De bråker, dreper fugler og er heller ikke bra for helsen til dyr og mennesker. Det er mange som ønsker å tjene penger på å bygge vindindustri i norsk natur. Men i Norge har vi mer ren, fornybar vannkraft enn vi trenger selv. Og vi kan lage enda mer hvis politikerne våre vil. Vi trenger altså ikke ødelegge naturen vår med vindindustri.

Det ble stille i stua. Så utbrøt kompisen Theo (10): – Å ødelegge naturen for å tjene penger er idiotisk! Nila nikket og sa: – Vi må streike for norsk natur!

 

Startet Facebook-gruppe

img_7076
Nila (10) elsker fjellet og vil at Norge skal bevare sin urørte natur.


Dette er saken

Mennesket er en del av naturen. Natur omfatter både land og hav og vi har ansvar for å ta vare på begge deler. Fortsetter vi å øke forbruket og bygge ned naturen, ødelegger vi livsgrunnlaget vårt.

Det er viktig å gjøre en innsats for bedre klima, men vi må ha to tanker i hodet på en gang. FN har slått fast at TAP AV NATUR er en like stor trussel som klimaendringene.

Vindindustri har store negative konsekvenser for natur, dyreliv og folkehelse både i Norge og i land hvor vindturbiner lages og skrotes etter endt levetid (max 15-20 år).

Norge ligger allerede på topp i Europa når det gjelder produksjon av fornybar vannkraft. Oppgradering av eksisterende vannkraftanlegg vil  gi mer energi enn all planlagt vindkraft – med minimale naturinngrep. Vi trenger altså ikke ødelegge norsk natur med vindindustri. For å satse på vannkraft må skattereglene endres:

 

Bli med i nasjonal Facebook-gruppe mot vindindustri i norsk natur

Dette er gruppen for alle som sier nei – eller er skeptiske til vindindustri i norsk natur. Her får du oppdatert informasjon om vindkraft i Norge i dag. Les og del KUNNGJØRINGER i gruppen! Bli også med i Motvind Norge som arbeider for å stanse vindindustrien i Norge.

Lenker

Denne lenkelisten blir dessverre ikke oppdatert. Siste nytt om vindindustri i Norge finner du under KUNNGJØRINGER i nasjonal Facebook-gruppe mot vindindustri i norsk natur.

 


Flere lenker

 

Lavfrekvent støy / infralyd

 

Ødelagt natur, fugledød og reindrift

Se enda flere artikler og lenker under «kunngjøringer» i Facebook-gruppen «Nei til vindindustri i norsk natur»

 

Vennlig hilsen
Christin Oldebråten
– mor til Nila (1o) –

ørn
Havørn på vindkraftverket på Smøla. En av hundre som er funnet drept bare på det ene vindkraftverket. Hvor mange som ikke er funnet vites ikke. Ryper og andre fugler er det drept enda flere av. Fuglen levde da fotograf Ulla Falkdalen fant den. Se blikket.
(Delt på Facebook 1. april 19 av Jørg Arne Jørgensen)

 

62547071_10156013675586682_8640359891761889280_o
Årets bilde? Fra Frøya. Foto: Otto Raum Eide

 

Det haster å stoppe utbyggingen av vindindustri i norsk natur. Vi får aldri naturen tilbake.

 

Oppdatert 25.06.20

14 tanker om “Nila (10) streiker mot vindindustri i norsk natur”

 1. Fantastisk Nila 💕. Stå på. I likhet ed deg nekter jeg å tro at valget står mellom verdens undergang og vindmøller i urørt norsk natur.

  Likt av 1 person

 2. Bra Nila og Christin! Vi må kunne ha to tanker i hodet på samme tid: klare å ,ta grep for å redde klimaet, men at det må skje med minst mulig tap av den fantastiske naturen vår! 💚

  Liker

 3. Bra Nila og Christin! Vi må kunne ha to tanker i hodet på samme tid: klare å ta grep for å redde klimaet, men at det må skje med minst mulig tap av den fantastiske naturen vår! 💚

  Likt av 1 person

 4. Nå kan vi får våre unger til å streike for å bevare urørt natur, streike for å redusere CO2 utslipp, streike mot kjernekraft, streike mot bedrifter som bygger biler fordi de slipper ut CO2. Vi kan ikke ha for mange tanker i hode samtidig fordi vi kan ikke gå i forskjellige retninger samtidige.

  Liker

 5. Siden skattereglene ser ut til å hindre rehabilitering av eksisterende vannkraftværk får de rette personene ta på seg de riktige brillene og legge en visitt innom finansministeren. Sikkert ingen enkel sak for da ville det kunne vært gjort før, men nå haster det – og for å si det med Arne Næss: Det skal gjøre litt vondt å tenke!! I denne saken må NATUREN vinne, det er mange nå som snakker dens og vår alles sak.Siv Jensen bør snarest mulig ta den røde rettepennen i bruk og få kabalen til å gå opp.I denne svært alvorlige saken, som vil få STORE kosekvenser for alle deler av vår Natur må det økologiske gå foran det økonomiske system. Håper de ansvarlige Politikere justerer for denne store missvisningen og kommer seg inn på en NATUR – LIG KURS! Naturlig hilsen Rolf Steinar Bjørnstad- ps. Å foreslå vindturbiner i Industriområdene og havområdene vil bare flytte problemene – VI TRENGER JO IKKE DENNE KRAFTEN! SNU BARE PÅ STATSBUDSJETTET. DET ER INGEN SKAM Å SNU!!

  Liker

 6. Vi kommer til å angre på disse inngrepene i naturen. En ting er selve vindmøllene, men like ille (eller muligens verre) er veiene og inngrepene for å frakte vindmøllene inn i naturen.

  Liker

 7. Tusen takk til Christin som gjør en uvurderlig jobb med å samle informasjon og egge til kamp mot dette vanvittige som skjer i landet vårt.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..