Natur og miljø

Nila (10) streiker mot vindindustri i norsk natur

Nila så lenge på dette bildet av vindturbiner i fjellet. Så løftet hun blikket og sa: – Mamma, hvem har gjort det der? Skjønner de ikke at de ødelegger naturen?
Vindkraft
Nila (10) så lenge på dette bildet.                                                   Foto: Jason Blackeye, Unsplash
– Jeg er redd de ikke gjør det, svarte jeg. Mange ønsker å bygge vindindustri i norsk natur. Vindturbiner kan bli over 250 meter høye og sees på 5 mils avstand. For hver vindturbin bygges det mange hundre meter med brede veier, og de må stå på en flat plass som er like stor som en halv fotballbane. De bråker, dreper fugler og er heller ikke bra for helsen til dyr og mennesker. Det er mange som ønsker å tjene penger på å bygge vindindustri i norsk natur. Men i Norge har vi mer ren, fornybar vannkraft enn vi trenger selv. Og vi kan lage enda mer hvis politikerne våre vil. Vi trenger altså ikke ødelegge naturen vår med vindindustri. Det ble stille i stua. Så utbrøt kompisen Theo (10): – Å ødelegge naturen for å tjene penger er idiotisk! Nila nikket og sa: – Vi må streike for norsk natur!
img_7076
Nila (10) vil at vi i Norge skal bevare naturen vår for fremtiden.

Se også:


Vennlig hilsen Christin Oldebråten – Turleder og friluftsinspirator –

Oppdatert 28.08.21

14 tanker om “Nila (10) streiker mot vindindustri i norsk natur”

 1. Fantastisk Nila 💕. Stå på. I likhet ed deg nekter jeg å tro at valget står mellom verdens undergang og vindmøller i urørt norsk natur.

  Likt av 1 person

 2. Bra Nila og Christin! Vi må kunne ha to tanker i hodet på samme tid: klare å ,ta grep for å redde klimaet, men at det må skje med minst mulig tap av den fantastiske naturen vår! 💚

  Liker

 3. Bra Nila og Christin! Vi må kunne ha to tanker i hodet på samme tid: klare å ta grep for å redde klimaet, men at det må skje med minst mulig tap av den fantastiske naturen vår! 💚

  Likt av 1 person

 4. Nå kan vi får våre unger til å streike for å bevare urørt natur, streike for å redusere CO2 utslipp, streike mot kjernekraft, streike mot bedrifter som bygger biler fordi de slipper ut CO2. Vi kan ikke ha for mange tanker i hode samtidig fordi vi kan ikke gå i forskjellige retninger samtidige.

  Liker

 5. Siden skattereglene ser ut til å hindre rehabilitering av eksisterende vannkraftværk får de rette personene ta på seg de riktige brillene og legge en visitt innom finansministeren. Sikkert ingen enkel sak for da ville det kunne vært gjort før, men nå haster det – og for å si det med Arne Næss: Det skal gjøre litt vondt å tenke!! I denne saken må NATUREN vinne, det er mange nå som snakker dens og vår alles sak.Siv Jensen bør snarest mulig ta den røde rettepennen i bruk og få kabalen til å gå opp.I denne svært alvorlige saken, som vil få STORE kosekvenser for alle deler av vår Natur må det økologiske gå foran det økonomiske system. Håper de ansvarlige Politikere justerer for denne store missvisningen og kommer seg inn på en NATUR – LIG KURS! Naturlig hilsen Rolf Steinar Bjørnstad- ps. Å foreslå vindturbiner i Industriområdene og havområdene vil bare flytte problemene – VI TRENGER JO IKKE DENNE KRAFTEN! SNU BARE PÅ STATSBUDSJETTET. DET ER INGEN SKAM Å SNU!!

  Liker

 6. Vi kommer til å angre på disse inngrepene i naturen. En ting er selve vindmøllene, men like ille (eller muligens verre) er veiene og inngrepene for å frakte vindmøllene inn i naturen.

  Liker

 7. Tusen takk til Christin som gjør en uvurderlig jobb med å samle informasjon og egge til kamp mot dette vanvittige som skjer i landet vårt.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..