Turbeskrivelse

Under åpen stjernehimmel i Østmarka

I natt hadde jeg med fire nybegynnere ut i Østmarka for å sove under åpen himmel. Det ble en fin opplevelse. Men hvorfor legger man seg ut i skauen for å sove når man har deilig seng hjemme?

– Hjertet har sin egen forstand som fornuften ikke forstår, uttalte Blaise Pascal. Noen ganger tror jeg bare vi mennesker trenger å komme oss ut og vekk fra mas, jag og alt som suger energi. Det er godt å oppleve stillheten i naturen, som er større enn oss selv.  På tur kan man «tømme hodet» og komme sterkere tilbake. Ved bålet skal du ikke levere eller «rekke» noe. Her kan du snakke fritt, og akkurat så mye som du selv ønsker. Noen ganger tror jeg dette er lettere å få til sammen med folk man ikke kjenner.

Tid til refleksjon

Det blir også tid til refleksjon på en slik tur. I boken «Livsfilosofi» skriver Arne Næss: «Det er noe fundamentalt skjevt hvis bare eldre mennesker har tid til å reflektere over det som er meningsfullt i livet, mens yngre, som har livet fremfor seg, rett og slett ikke får tid til det. De har ofte så mange små og store mål at de ikke får tid og rom til å reflektere over det nesten utrolige: at de faktisk hører til de levende i dag. Og at de andre som finnes rundt dem, er deres medskapninger.»

Etter bålstund, middag og kveldstur ligger du der i soveposen og kikker opp på tretoppene som vaier stille i måneskinnet. Det er et gyldent øyeblikk hver gang, og det varer helt til øynene glir igjen. Det er en god følelse å sovne til naturens egen vuggesang.

79116029_441127043498433_5950755666250432512_n.jpg
Rigging av soveplass og bål. Foto: Merete Øyberg

Læring, mestring og inspirasjon

Jeg sover ute når jeg selv har lyst og når det er bra vær. For meg handler slike turer om å lære nye ting som gjør at jeg koser meg enda mer på tur – både alene og sammen med andre. Jeg blir inspirert av å treffe nye, spennende mennesker. Jeg får nye tanker inn i hodet – og mulighet til å fordype meg i tanker jeg går med fra før. Sist, men ikke minst får jeg mestringsfølelse og økt selvtillit som gjør meg sterkere mellom ørene. Dette motiverer meg til å gjennomføre flere drømmer – små eller store.

Som turleder lærte jeg også denne gang nye ting som jeg tar med meg videre på ferden. Takk for inspirasjonen og de fine bildene jeg fikk låne til filmsnutten, Merete, Bente, Hege og Ulrikke 🙂 Dette ble virkelig et godt turminne!

Vennlig hilsen
Christin Oldebråten
– Turleder og friluftsinspirator –


Se også:

78581942_539589210227409_3595773347792683008_n
Middag på vei! Foto: Merete Øyberg
Her er noe av det du trenger til overnattingstur i skogen. Se pakkeliste her
Noe av det du trenger til overnatting under åpen himmel. Se pakkeliste her

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..