Overnatte ute, Pakkelister, Topptur

Pakkeliste for overnatting under åpen himmel

Denne pakkelisten bruker vi selv når vi skal overnatte ute i kaldt vær – enten det er i skog og mark eller på en fjelltopp. Vi anbefaler bare utstyr vi bruker selv og er fornøyd med. Det er bra både for miljøet og lommeboka hvis flere unngår bomkjøp og velger ting som varer lenge.

 

Tenk på dette når du kjøper utstyr og pakker sekken:

 • Lavest mulig vekt – minst mulig volum (komprimerbarhet). Mindre slit gjør turopplevelsen bedre og minsker risikoen for skader.
 • God kvalitet og slitestyrke; utstyret bør holde i mange år.
 • Kjøp gjerne brukt utstyr! Det viktigste er at det funker.

 

Bekledning

Oventil

Nedentil


I sekken

 

Mat, drikke, kjøkkenutstyr

IMG_6730

 

Se også:


Natten blir bra med Siku Down -21 🙂
Bra utsikt.Se også:

Vennlig hilsen
Christin Oldebråten
– Turleder og friluftsinspirator –

8 tanker om “Pakkeliste for overnatting under åpen himmel”

 1. Hei Christin,

  Synes du at Mammut Sphere Down Winter soveposen er grei å bruke over flere dager sammenhengende. Har gått til innkjøp av denne, men er fremdeles litt skeptisk til dunsovepose. Har alltid brukt syntetsovepose før. Men, syntet tar jo mye mer plass, og veier som regel litt mer også. Derfor har jeg på din anbefaling nå skaffet meg min første dunsovepose. Kommer til å bruke en Sea&Sea Reactor Extreme «lakenpose» sammen med Mammuten, og håper at dette oppsettet kan brukes over flere dager, selv om det er fuktig ute. Bor på Norges vestkyst, og der er det jo ikke alltid så tørt, for å si det mildt. Krysser fingere for at denne kombinasjonen skal bli en positiv opplevelse. Hadde vært deilig å slippe og drasse på mer enn nødvendig.
  Liker bloggen din, og setter pris på dine anbefalinger.

  Mvh.
  Preben

  Liker

  1. Hei, jeg tror dette blir bra! Hvis det regner ligger du vel ikke ute under åpen himmel med den posen. Men er det noen kuldegrader funker den veldig fint, spesielt i kombinasjon med Jerven Hunter foret fjellduk 🙂 Hilsen Christin

   Likt av 1 person

 2. Hei Christin,

  Er Mammut fjellskoene også egnet for å bruke på sommerhalvåret/mindre krevende turer (Gaustatoppen på sommertid for eksempel)?

  Er i utgangspunktet ute etter et par sko som kan brukes til de ikke fullt så krevende turer på fjellet, med barn som følge.
  Neppe vinterfjellet 🙂

  Takk for gode tips 🙂

  Liker

  1. Hei Isabella, ja de skoene er kjempegode også på mindre krevende turer. De er akkurat passe stive, utrolig gode på foten. I høst brukte jeg dem også på rusleturer ved hytta og i Østmarka. På Gaustatoppen, Besseggen, Galdhøpiggen etc. vil skoene være helt ideelle! Klem – Christin

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..