Topptur, Turbeskrivelse

Topptur på randonee-ski for nybegynnere til Midtre Høgvagltind i Jotunheimen – fulltegnet!

27 og 28. april 2019 kan du bli med oss på nybegynnerturer på randonee-ski i Jotunheimen.

Sist oppdatert 16.11.18

Påmelding og praktisk info

  • Påmelding/venteliste: Påmeldingen er avsluttet og turen er fulltegnet. Ventelisten er også full. Vi har fått med oss flere flinke turledere og kan derfor tilby tur til flere!
  • E-postproblemet er løst, og nå skal e-post være mottatt av alle som har fått plass og alle på venteliste. Gi beskjed til mitanditur@gmail.com hvis du ikke har fått mail (husk å sjekke søppelkassen først).
  • Avmelding: Meld deg av turen dersom du likevel ikke kan komme. Da kan andre få din plass.
  • Overnatting: Sov i telt/lavvo eller book plass på Leirvassbu 3-4 mnd før turen. Hytta blir fort fullbooket i april/mai. Send mail til leirvassbu@ton.no (ikke ring, vertskapet er på ferie i Italia).
  • Aldersgrense: 12 år+ . Foreldre må være svært fjellvante og ivareta barna sine selv underveis. Barn i alderen 12-15 år må ha vært med på tilsvarende turer tidligere.
  • Pris: 350 kr pr pers for begge dager. Overskuddet går til klinikken vi driver i Månefjellene, Uganda. Beløpet refunderes ikke etter 1. mars 2019.
  • Transport: Hør med Leirvassbu vedr. buss fra Oslo. Avtal samkjøring med personbiler på Facebook slik at dine etterkommerne også får oppleve puddersnø!
  • Oppmøte: Lørdag kl 09:00 i peisestua (ned trappa) for info om turen. Deretter møtes vi kl 10:00 utenfor hovedinngangen, ferdig pakket og klar til å gå. Vi starter å gå med feller på skiene. Avgang: Presis kl 10:15. Kommer du senere enn det må du gå tur på egenhånd.
  • Vær og turmål: Er været for dårlig lørdag, går vi tur mot Kyrkjeoksle i stedet. Dette er også en knallfin tur! Vi gir Høgvagltind en ny sjanse på søndag hvis det er meldt bedre vær da. Info om vær, turmål og skredforhold legges ut her 1-2 dager før turen. Webkamera, Leirvassbu

 

 

Til inspirasjon 🙂

Utstyr, tips og råd, pakkeliste

Du må være utstyrt for vintertur i høyfjellet. Været kan slå om og ting kan skje underveis som gjør at turen tar lengre tid enn planlagt. Det er ditt ansvar å ha med det utstyret som turen krever. Vi anbefaler deg å følge vår pakkeliste og pakke lettest mulig.

Du må eie eget rando-utstyr eller leie. Noen alpinanlegg og sportsbutikker leier ut utstyr. Leirvassbu leier ikke ut randoutstyr. Snakk med de andre deltakerne på Facebook om hvor de leier/kjøper utstyr

Du er ansvarlig for å tilpasse og sjekke at utstyret ditt fungerer før du reiser hjemmefra. Vi har ikke mulighet til å hjelpe deg med dette på Leirvassbu. Du må vite hvordan du tar på støvler, ski og feller og ha testet utstyret. Støvlene må ikke være for små (føtter utvider seg når de går). Støvlene må passe til bindingen. Bindingene og stopperne (hvis du har det) må være i orden. Utstyr som fungerer er en forutsetning for en vellykket og god tur.

Les dette:

Turbeskrivelse

Turen til Midtre Høgvagltind er en enkel tur som egner seg svært godt for nybegynnere. Vi bruker ca 6 timer totalt og skal gå 700 høydemeter og ca 12 km tur/retur Leirvassbu. Se kart her

rute
Ruta fra Leirvassbu til Midtre Høgvagltind

Toppen er også grei å gå på vanlige fjellski. Du må ha stått litt på ski tidligere og vite hva ski handler om (langrenn, fjellski eller slalom), men du må på ingen måte «være god» eller «flink» til å stå nedover. Vi kjører ikke bratt ned i skredfarlig terreng. Det er slake fine bakker godt under 30 grader hele veien slik at du kan bruke energien på å nyte og sette fine svinger i stedet for å bremse og være redd. Sammen kommer vi oss trygt hjem til middag – det lover vi!

Du blir kjent med andre fjellinteresserte og får mer kunnskap om sikkerhet og ferdsel i fjellet om vinteren. Vi går i rolig tempo og passer på at alle får i seg nok mat og drikke og får skiftet tøy underveis. Dette er tur. Det er ikke en konkurranse om å gå fort opp og komme seg raskest mulig ned igjen til hytta. Det er faktisk stikk motsatt: Vi skal samle gyldne øyeblikk underveis, ta bilder, kose oss og ta riktige valg underveis.

Vi går på ski over Høgvaglbreen. Alle sprekker er fylt igjen med snø, og det er helt trygt å gå uten tau.

Selve toppen er verken luftig eller skummel, så høydeskrekken kan du legge igjen hjemme 🙂

Skredfare og vær: Vi legger ut info om dette 1-2 dager før turen. Turen går i terreng som er mindre enn 30 grader bratt og ruta er godt planlagt slik at vi unngår skredfarlig terreng. Dermed trenger du ikke bekymre deg for snøskred selv om det skulle bli meldt stor snøskredfare i området. Vi passer godt på dere!

Du trenger kun hjelm og spade, ikke fullt skredutstyr. Dersom du har tilgang til skredsøker og søkestang, anbefaler vi likevel at du tar med utstyret. Her er fine muligheter til å teste hvordan utstyret virker, snakke med andre og lære mer.

Gjør det til en bra tur!

Blide damer på tur! Lunsj i vindsekk er trivelig og gir ly for vinden.

Været kan vi ikke styre, men hvis du har orden på utstyret, tenker positivt og hjelper sidemannen underveis…ja, da blir dette garantert en bra tur 🙂 Bli kjent, snakk deg selv og andre opp og vær en god turkamerat.

Sjekk også:

PS. Hvis det er godvær kan det godt tenkes at #ChristinUteligger overnatter under åpen himmel i ei snøgrop nær hytta. Vil du være med, så heng på (du må seff betale for rommet ditt for det, men det er det verdt!) Dette trenger du for en god natt under åpen himmel

Velkommen til fjells!

Christin & Bjørn

33397885944_63a50be570_o
Det kan være greit å forberede seg mentalt til to dager med syyykt blide turledere 🙂
44728494_2754619704564310_4878336997120278528_o
Midtre Høgvagltind til venstre (2066m) og Vestre Høgvagltind. Foto: Morten Helgesen, Peakbook

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.