Randonee-tur, Topptur, Turbeskrivelse

Topptur på randonee-ski for nybegynnere i Jotunheimen, april 2020

17. – 19. april 2020 kan du bli med Christin og Bjørn på randonee-tur for nybegynnere i Jotunheimen. Du får gå topptur på randonee-ski, blir kjent med likesinnede og får nyttig kunnskap om å ferdes i fjellet vinterstid. Oppdatert 17.03.20

Viktig melding!!!

17. mars fikk vi beskjed fra Leirvassbu om at hytta ikke åpner for vintersesongen grunnet Corona. Dermed blir denne nybegynnerturen flyttet til mars/april 2021. Vi beholder deltakerlisten slik den er nå, så da har du automatisk plass! Dato og mer info kommer etter hvert når hverdagen er tilbake til normalen.

Dersom du likevel ønsker å melde deg av turen kan du kontakte oss her, så får du refundert deltakeravgiften. Kontakt Leirvassbu for avbestilling av rom og les mer.

Dette var leit, men sånn er livet. Vi ser frem til tur med dere ved neste anledning!

Klem – Christin & Bjørn

###

 

Praktisk informasjon

Program

 • Fredag 17. april – Du ankommer Leirvassbu
  – Kjør bil (rv 55) til P-plass i Leirdalen.
  – Beltebil fra P-plass bestilles hos Leirvassbu, helst dagen før.
  – Du kan gå til hytta på ski (ca. 1 time) og sende bagasjen med beltebil / scooter.
  – Christin og Bjørn er i peisestua utover kvelden hvis du vil hilse på.
 • Lørdag 18. april – Midtre Høgvagltind
  – Etter frokost er det infomøte kl. 09:00 i peisestua. Sekken må være ferdig pakket før infomøtet. Turmål: Midtre Høgvagltind.
  – Inspirasjonsforedrag etter middag. Info kommer.
 • Søndag 19. april – Surtningstind
  Etter frokost er det infomøte kl. 09:00 i peisestua. Sekken må være ferdig pakket før infomøtet. Turmål: Surtningstind.

Turmålene kan bli endret pga. vær og forhold. Leirvassbu – yr.no – Webkamera

Pakkeliste og utstyr

IMG_5272
På vei mot Surtningstind. Det du har på deg og med deg i sekken er avgjørende for en bra tur!


Du må være utstyrt for vintertur i høyfjellet.
Været kan slå om og ting kan skje underveis som gjør at turen tar lengre tid enn planlagt. Det er ditt ansvar å ha med det utstyret som turen krever.

Du eier eget rando-utstyr eller leier hos f.eks. randoneeutleie.no eller fast-bikes.no. Noen sportsbutikker leier også ut utstyr. Leirvassbu leier ikke ut randoutstyr.

Du er ansvarlig for å sjekke at utstyret fungerer før du reiser hjemmefra. Vi har ikke mulighet til å hjelpe deg med dette på Leirvassbu. Du må vite hvordan du tar på støvler, ski og feller og ha testet utstyret. Støvlene må ikke være for små. Støvlene må passe til bindingen. Bindinger og stoppere (hvis du har det) må være i orden. Utstyr som fungerer er en forutsetning for en vellykket og god tur.

Turbeskrivelse

44728494_2754619704564310_4878336997120278528_o
Midtre Høgvagltind til venstre (2066m) og Vestre Høgvagltind. Foto: Morten Helgesen

Du må ha gått på ski tidligere, f.eks langrenn, fjellski eller slalom – men du må ikke være flink fra før til å stå nedover. Vi velger slake, fine bakker nedover som gjør at du kan bruke energien på å nyte og lære å sette fine svinger i stedet for å bremse og være redd. Sammen kommer vi oss trygt hjem til middag!

Du blir kjent med andre fjellinteresserte og får mer kunnskap om sikkerhet og ferdsel i fjellet om vinteren. Vi går i rolig tempo og passer på at alle får i seg nok mat og drikke og får skiftet tøy underveis. Dette er tur. Det er ikke en konkurranse om å gå fort opp og komme seg raskest mulig ned igjen. Det er faktisk stikk motsatt: Vi skal samle gyldne øyeblikk underveis, ta bilder, kose oss og ta riktige valg underveis.

1) Midtre Høgvagltind (2066 m)

Turen til Midtre Høgvagltind egner seg svært godt for nybegynnere. Vi bruker ca 4,5 t opp og 1,5 t ned (totalt 6 t) og går 700 høydemeter og ca 12 km tur/retur Leirvassbu. Vi går på ski over Høgvaglbreen. Alle sprekker er fylt igjen med snø, og det er helt trygt å gå uten tau. Selve toppen er verken luftig eller skummel, så høydeskrekken kan du legge igjen hjemme. Se turbeskrivelse på Peakbook – Se kart her

2) Surtningstind (1997 m)

Vi planlegger å sende bagasje med beltebil til P-plassen, og så går vi til Surtningstind og ender opp ved bilene til slutt. Det er en fantastisk opplevelse å stå ned bakkene ved Stetind i pudder med utsyn mot Storebjørn. Turbeskrivelse på PeakbookSe kart her

surtningstind

Vær og skredfare

Vi legger ut info om været 1-2 dager før turen. Hvilke turmål vi velger hver dag, avhenger av vær og forhold. Ved krevende forhold kan turlederne velge helt andre turmål eller aktiviteter. Vi går alltid i terreng som er mindre enn 30 grader bratt. Dermed er du trygg for snøskred selv om det meldes stor skredfare. Vi passer godt på deg!

Du trenger kun hjelm og spade. Dersom du har skredsøker og søkestang, anbefaler vi likevel at du tar med dette for å teste utstyret og lære mer. Hvis du har lyst til å lære mer allerede nå, kan du sjekke ut disse lenkene:

Blide damer på tur! Lunsj i vindsekk er trivelig og gir ly for vinden.

Været kan vi ikke styre, men hvis du har orden på utstyret, tenker positivt og hjelper sidemannen underveis…ja, da får du garantert gode opplevelser ved Leirvassbu. Snakk deg selv og andre opp og vær en god turkamerat!

Se også:

Vi gleder oss til tur med deg!

Vennlig hilsen
Christin OldebråtenBjørn Tjomsland
Turledere

Til inspirasjon 🙂

33397885944_63a50be570_o
Turlederne: Bjørn Tjomsland og Christin Oldebråten

 

1 tanke om “Topptur på randonee-ski for nybegynnere i Jotunheimen, april 2020”

 1. Vil melde meg på topptur for nybegynnere.
  Jeg har ikke vært på tur med dere før, går noe på langrenn og står litt på slalåm.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..